فهرست مطالب

فصلنامه سیاست جهانی
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/09
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علیرضا نوری* صفحات 7-36
    هدف این مقاله بررسی رویکرد و عملکرد روسیه در قبال نظم در حال تغییر بین الملل است. به دلایل مختلف به ویژه تضعیف امریکا/غرب به عنوان نیروی مسلط و ظهور کارگزاران بزرگ جدید از جمله چین، نظم بین الملل در وضعیت گذار به نظم جدید قرار گرفته و به تبع آن مکانیسم های نظم دهنده، ارتباطات، روندها و مسایل در حال تغییر هستند. روسیه به دلایلی از جمله گفتمان تجدیدنظرطلب، فشار سیستمی امریکا/غرب، آرمان قدرت بزرگ و منابع متنوع، داعیه ارتقاء در هرم قدرت بین الملل را دارد. این مقاله به کمک نظریه چرخه قدرت با روش کیفی تحلیل محتوای متون و اسناد رویکرد و عملکرد روسیه در این زمینه را بررسی می کند. این نظریه با تاکید بر بروز چالش در فرآیند گذار و تغییرات در هرم قدرت بین الملل، یکی از این چالش ها را تطبیق رابطه میان قدرت و نقش در دوره های بحرانی چرخه قدرت از جمله گذار می داند. در این چهارچوب، روسیه با تاکید بر جایگاه مستقل خود به عنوان یک قدرت بزرگ، تاکید بر پایان نظم هژمونیک، حمایت از نظم اولیگارشی-کنسرتی، با روشی عملگرا و محتاطانه به مقوله نظم و ناظمان نظم، بر آن است تا نقشی فعال تر در عرصه حکمرانی بین المللی به خود اختصاص دهد. یافته ها مقاله این ادعای مسکو را به صورت محدود تایید می کند، اما تاکید دارد که با توجه به ماهیت ژیواکونومیک نظم آتی و رابطه بین قدرت اقتصادی و نقش بین المللی در این نظم از اثرمندی روسیه کاسته می شود. براین اساس، ایران در محاسبه روابط بلندمدت از جمله قرارداد 20 ساله با روسیه باید به این واقعیت توجه داشته باشد.
    کلیدواژگان: روسیه، نظم بین الملل، گذار، واقعگرایی عملگرا، امریکا
  • جابر قاسمی*، علی مختاری، علی باقری دولت آبادی صفحات 37-63
    از اوایل قرن بیستم و با به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه در ترکیه، سیاست خارجی این کشور دستخوش تغییرات عمده ای شد و تلاش برای تنش زدایی با همسایگان و روابط مسالمت آمیز با جهان پیرامون به کانون استراتژیک دستگاه دیپلماتیک ترکیه تبدیل شد. در این راستا آشتی با سوریه در دستور کار سیاست خارجی قرار گرفت و دو طرف، همکاری اقتصادی گسترده ای را ایجاد کردند. اما بعد از جنگ داخلی در سوریه، آنکارا بتدریج راه حمایت از مخالفان حکومت بشار اسد را در پیش گرفت و پیامدهای آن بر سپهر داخلی ترکیه نیز نمایان شد. این پژوهش درصدد است با کاربرد الگوی نظری و مفهومی بومرنگ، پیامدهای داخلی سیاست خارجی ترکیه در سوریه را بررسی کند. یافته های پژوهش نشان می دهد که سیاستمداران حزب عدالت و توسعه بعد از دخالت در امور داخلی ترکیه، با ذهنیتی خودکامه و امنیتی، کنترل و سانسور را در جامعه ترکیه تشدید کردند و با حذف صدای مخالفان و منتقدان، درصدد بسط اقتدارگرایی برآمدند. به این معنا، ترکیه نه تنها نتوانست به اهدافش در سوریه دست یابد، بلکه در داخل با بحران هایی مواجه شد که به صورت منظومه ای از تاثیرات بومرنگی کارکرد حکومت و فضای داخلی ترکیه را دستخوش دگرگونی و تغییر کرد.
    کلیدواژگان: بومرنگ، سیاست خارجی ترکیه، بحران سوریه، جامعه مدنی
  • وحید ذوالفقاری* صفحات 65-97
    گذار سیاست از موضوعات بنیادین به غیربنیادین، رشد اهمیت نیروهای اجتماعی و فرهنگی در سیاست گذاری از یک سو و درک اقلیت ها به عنوان هویت فراملی از سوی دیگر، ضرورت توجه به آنها در سیاست خارجی را دوچندان می کند. اما شدت غفلت از اقلیت ها تا حدی پیش رفت که به عنوان یک مسیله فرهنگ-گریز پنداشته شد. با وجود اهمیت جهانی شدن فرهنگی و جلوس مسیله قومیت به سطح سوم سیاست، علمای روابط بین الملل آن را محصول فرعی روابط متقابل بین فرآیندهای دولت سازی و ساختار آنارشیک می پندارند. حال آن که قومیت ذاتا یک مسیله سیاسی است. اما تغییر سیستم سیاست گذاری خارجی در عصر پساجنگ سرد، ضمن تمهید بستری مهیا برای تکثر قومی و محیط متاثر از گروه های لابی، انگیزه ای برای سهم خواهی این نیروی نوظهور در سیاست گذاری ایجاد کرد. به بیان دیگر، بین المللی شدن سیاست داخلی به مثابه تحفه سیاست قومی و تحول فناوری های شناختی منجر به کیفی سازی فعالیت سیاسی اقلیت های قومی گردید. با این وجود، عدم نمایندگی اقوام در سیاست خارجی به یک مسیله سیاسی مبدل شد. طبق این امر، تلاش برای تبیین الگوی تعامل بین اقلیت های قومی و سیاست خارجی به اهتمام اصلی نگاشته جاری بدل گردید. طبق فرضیه پژوهش، نمایندگی سیاسی و دموکراتیک در تصمیم گیری به عنوان راهبردی برای تعدیل شکاف بین اقوام و سیاست خارجی ارایه می شود. این پژوهش با کاربرد نظریه جامعه شناسی کثرت گرا و روش شناسی تحلیلی - تطبیقی، فرضیه اصلی را به آزمون می گذارد.
    کلیدواژگان: اقلیت های قومی، سیاست خارجی، تنوع فرهنگی، نمایندگی سیاسی، سیاست گذاری
  • حسین همتی، قاسم ترابی*، عباس صالحی نجف آبادی صفحات 99-138
    جوامع اروپایی و ایالات متحده در سال های اخیر ظهور پوپولیسم و موج گسترش سریع آن را شاهد بوده اند. در این میان موضوع خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) بعنوان بخشی از موج گسترده پوپولیسم برجسته شده است. تحلیل های زیادی در خصوص مسیله برگزیت انجام شده که عمدتا ناظر بر پیامدهای برگزیت بوده است. در این پژوهش سعی شده که ضمن بررسی تاثیرات جهانی شدن از ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و سیاسی موثر در رشد پوپولیسم، علاوه بر آن به سایر علل و عوامل تاثیر گذار در رشد پوپولیسم و تحقق برگزیت که در بسیاری از تحلیل ها مغفول مانده بپردازد. بنابراین این مقاله به این پرسش پاسخ می دهد که کدام عوامل در رشد پوپولیسم ملی گرا و تحقق برگزیت در بریتانیا موثر بوده اند؟ که در پاسخ فرضیه اصلی پژوهش این است که بحران های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی، مسیله مهاجرت و شکاف های اجتماعی ناشی از جهانی شدن، روابط فرا آتلانتیکی، تفوق علقه های هویتی و میراث فرهنگی تاریخی، ناسیونالیسم نزد نیروهای اجتماعی به عنوان عوامل موثر در رشد پوپولیسم ملی گرا به ویژه در تحقق برگزیت در بریتانیا موثر بوده اند. روش پژوهش کیفی، از نوع تبیین علی و روش گردآوری داده ها، کتابخانه ای با بهره گیری از منابع مختلف ضمن بازخوانی مفاهیم نظری در خصوص پوپولیسم می کوشد زمینه های رشد پوپولیسم ملی گرا و نقش آن در تحقق برگزیت را تا اندازه ای روشن کند.
    کلیدواژگان: بریتانیا، پوپولیسم ملی گرا، برگزیت، جهانی شدن
  • غلامرضا کریمی، شیرین حداد زند*، مریم احمدپور صفحات 139-169
    آمریکا با پایان جنگ سرد و فروپاشی بلوک شرق به عنوان یک قدرت بزرگ، برتری جهانی یافت. اما تحولات عرصه بین الملل در دهه های اخیر به ویژه خیزش قدرت های نوظهوری ازجمله چین سبب گشت تا آمریکا با چالش های جدی در توزیع قدرت خود در نیمکره شرقی مواجه گردد. چین در سال های اخیر به بازیگری تاثیرگذار در نظام بین الملل مبدل گشته و در پی آن بود تا با بهره گیری از قدرت اقتصادی، نفوذ سیاسی و امنیتی خود را در جهان به ویژه حوزه هندو-پاسیفیک گسترش دهد. این مسیله برای دولت واشنگتن که دارای منافع راهبردی بسیار در این منطقه بود؛ قابل قبول واقع نشد. از همین رو استراتژی آمریکا در جهت مهار قدرت چین در قالب استراتژی احاله مسیولیت در منطقه هندو-پاسفیک تبلوریافته و کشور هند در میان متحدان آمریکا به سبب موقعیت ویژه در این منطقه توانسته به عنوان یکی از موتلفین اصلی واشنگتن به نقش آفرینی بپردازد. مقاله حاضر به دنبال پاسخگویی به این سوال بود که چگونه هند در استراتژی احاله مسیولیت آمریکا در منطقه هندو-پاسیفیک برای مهار چین نقش آفرینی کرده بود؟ در پاسخ به این سوال که با روش تبیینی-تکوینی و ابزار تحقیق کتابخانه ای بررسی شده است ؛ فرضیه و یافته های پژوهش نشان می دهد که آمریکا در ابعاد اقتصادی-تجاری و نظامی-امنیتی از طریق سرمایه گذاری، تجارت دوجانبه، ایتلاف های دوجانبه و چندجانبه، امضای موافقت نامه های نظامی-امنیتی و... با کشور هند درصدد ایتلاف سازی چندجانبه و پیوند منافع استراتژیک بود که استراتژی احاله مسیولیت آمریکا را جهت مهار چین تقویت کند.
    کلیدواژگان: احاله مسئولیت، چین، هند، اقیانوس هندو- آرام، ایالات متحده آمریکا
  • عهدیه شکوهی، محمدرضا غلامی شکارسرایی*، هادی نوری صفحات 171-196

    موضوع مقاله حاضر بررسی فرهنگ سیاسی دو دسته احزاب اصلاح طلب و اصول گرا در ایران است تا ضمن آن میزان دوری یا نزدیکی احزاب اصلی ایران با الگوی جهانی احزاب سیاسی مشخص گردد. پرسش اصلی این است که «فرهنگ سیاسی احزاب اصلاح طلب و اصول گرا در ایران تا چه اندازه با فرهنگ سیاسی حاکم بر احزاب جهانی فراگیر و ایدیولوژیک مطابقت دارد؟». چارچوب نظری پژوهش متشکل از نظریه آلموند و وربا در زمینه فرهنگ سیاسی و نظریه اتو کرشهایمر و دیوید اپتر در زمینه احزاب ایدیولوژیک و فراگیر است. روش تحقیق تحلیل محتوای کمی است. جامعه آماری شامل ویدیوهای مربوط به مناظرات انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری در دوره های هفتم، هشتم، دهم، یازدهم، دوازدهم و سیزدهم و اسناد مربوط به مصوبات مجلس شورای اسلامی در دوره های ششم، هفتم و یازدهم است. یافته ها نشان می دهند که احزاب اصلاح طلب در بخش شعارهای انتخاباتی و در بخش تصویب مصوبات، معتقد و متعهد به فرهنگ سیاسی احزاب جهانی فراگیر بوده و به اصول دموکراسی نزدیک هستند. در نقطه مقابل، جناح اصول گرا، در بخش شعارهای انتخاباتی، تا حدود زیادی در چارچوب احزاب مولفه فراگیر قرار می گیرند اما در عرصه عمل و بخش تصویب مصوبات، همانند نسل دوم احزاب یعنی احزاب ایدیولوژیک، بر گرایش ایدیولوژیک خود پای می فشارند.

    کلیدواژگان: فرهنگ سیاسی، احزاب فراگیر، احزاب ایدئولوژیک، اصلاح طلب، اصول گرا
  • حسین کریمی فرد* صفحات 197-220

    در این مقاله تلاش می شود رویکردهای چین و امریکا به مفهوم حقوق بشر مورد بررسی قرار گیرد. سپس به سیاست های حقوق بشری این دوکشور در مقطع زمانی 2017 تا 2020 پرداخته شود. روش پژوهش در این مقاله تحلیلی و توصیفی است.این مقاله درصدد پاسخ به این پرسش است که:چین و امریکا چه رویکرد حقوق بشری در مقطع زمانی 2017 تا 2020 اتخاذ کردند؟ در پاسخ به این سوال، فرضیه ذیل مطرح می شود: امریکا به عنوان رهبر جهان غرب و جبهه حقوق بشر لیبرال، درمقطع زمانی مورد نظر با اتخاذ رویکرد عملگرایی و واقع گرایی در سیاست خارجی نگاه ابزاری به حقوق بشر داشت به عبارتی حقوق بشر جایگاه حاشیه ای برای دولت ترامپ داشت.اما دولت چین به رهبری شی جین پینگ با تاکید بر اصول حاکمیت ملی،عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها و نسبی گرایی فرهنگی، مفهوم حقوق بشر را تفسیر می کردند و حقوق بشر را مقوله ای داخلی و براساس متن های فرهنگی و ملی هر کشور قلمداد می کنند.یافته های این پژوهش حاکی از این است که پیامد سیاست حقوق بشری ترامپ منجر به تحلیل رفتن حقوق بشر لیبرالی در جهان شد و نهادها،گروه ها و احزاب لیبرال در سطح جهان تضعیف و به حاشیه رفتند اما در مقابل، موفقیت آمیز بودن مدل توسعه چین و همسو بودن سیاست ها و رویکردها حقوق بشری این کشور با بسیاری از کشورهای در حال توسعه یا اقتدارگرا باعث ترویج و تقویت حقوق بشر غیر لیبرال در جهان شد.

    کلیدواژگان: حقوق بشر لیبرال، حقوق بشر غیر لیبرال، امریکا، چین
  • سمیه خداخواه آذر، مسعود موسوی شفایی*، محمدرضا تاجیک، محسن اسلامی صفحات 221-258

    در سال های اخیر جهان با سرعت گیج کننده ای در حال تحول است. روابط بین الملل نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای درک درست این تحولات و تحلیل یا نقد آن ها ابتدا باید وضعیت اکنون روابط بین الملل را به خوبی شناخت. در سال های اخیر بحث پیرامون نظم جهانی لیبرال و آینده آن بسیار داغ است. در این راستا این پژوهش تمرکز بر «نظم جهانی لیبرال» دارد که بخش قابل توجهی از اکنونیت روابط بین الملل را شکل می دهد. با توجه به این بستر موضوعی، این پرسش مطرح می شود که نظم جهانی لیبرال در همین اکنونیتی که به سر می برد، چه ویژگی هایی دارد؟ این پرسش خود باعث ایجاد پرسش های بعدی می شود؛ سازوکارهای اعمال قدرت نظم لیبرال در روابط بین الملل چگونه است؟ و اینکه آیا نظم جهانی لیبرال دچار بحران شده است؟ استدلال پژوهش بر این است که روایت لیبرال از نظم از آغاز در بستر قدرت انضباطی شکل گرفته و بسط یافته است و بعد از جنگ سرد وارد مرحله زیست قدرت در روابط بین الملل شده است. در این راستا این پژوهش با رهیافت فوکویی به قدرت و با روش تبارشناسی به مسیله و پرسش های طرح شده، پاسخ می دهد. از آنجا که روش تبارشناسی برای واکاوی مسیله پژوهش مورد استفاده قرار گرفته لذا به پرسش های مطرح شده در طول نوشتار و بخش نتیجه گیری پاسخ خواهیم داد.

    کلیدواژگان: نظم لیبرال، قدرت، تبارشناسی، زیست قدرت، بحران
  • لیلا مروتی، ارسلان قربانی شیخ نشین*، سید علی منوری صفحات 259-288

    واقعه یازده سپتامبر و اهمیت یافتن بیش از پیش تروریسم، کشورها را وادار نمود که برخورد جدی با این مساله و تهدید امنیتی داشته باشند. ایالات متحده آمریکا و روسیه به عنوان دو ابر قدرت در غرب و شرق نظام بین الملل همواره مواضع ضد تروریستی خود را اعلام نموده و اقدامات عملی فراوانی در جهت مقابله با تروریسم در سیاست خارجی و در مناطق تحت نفوذ خود اتخاذ نموده اند. بر این اساس، مقاله پیش رو، تلاشی در جهت تحلیل و بررسی رویکرد ضدتروریستی آمریکا و روسیه است و مقایسه استراتژی و سیاست های ضد تروریستی این دو کشور هدف اصلی انجام این پژوهش می باشد. پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی به دنبال پاسخ به این سوال است که «روند مواجهه آمریکا و روسیه با تروریسم و عملکرد ضد تروریستی آن ها در مناطق مختلف چگونه است و بر چه مبنایی استوار است؟« فرضیه پژوهش این است «آمریکا و روسیه به دلیل ادراکات متفاوت، رویکرد ضد تروریستی یکسانی ندارند و در زمینه ی اتخاذ استراتژی و سیاست های منطقه ای برای مبارزه با تروریسم اختلافات زیادی در مواضع راهبردی دو کشور وجود دارد». روش جمع آوری داده ها نیز منابع کتابخانه ای و اینترنتی و ارزیابی اسناد امنیت ملی آمریکا و روسیه می باشد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که به دلیل ماهیت هرمنوتیکی و پویای تروریسم، روسیه و آمریکا تعریف و درک یکسانی از این پدیده ندارند و در تعیین مصادیق تروریسم و نحوه ی مواجهه با آن اختلاف دیدگاه دارند. همچنین بر مبنای این ادراکات متفاوت، اولویت های منطقه ای متفاوتی نیز دارند.

    کلیدواژگان: آمریکا، روسیه، یازده سپتامبر، مبازره با تروریسم، سیاست منطقه ای
  • ذکرالله منافی، احسان شاکری *، علیرضا اسمعیل زاد صفحات 288-315

    امروزه دموکراسی به عنوان مطلوب ترین شیوه زیست سیاسی مطرح شده است و همه نظام های سیاسی برای کسب مشروعیت و تداوم حیات خود از برچسب دموکراسی سود می جویند و با ایجاد بعضی از نهادهای سیاسی دموکراتیک مدعی چنین حقانیت و مشروعیتی هستند. با وجود این، هر متفکری سعی در ارایه تعریفی خاص از آن را دارد. در این جستار سعی می شود دموکراسی در آراء و اندیشه دکتر علی شریعتی به عنوان یک روشنفکر دینی، در چارچوب روش شناسی هرمنوتیک اسکینر بررسی شود. شریعتی در اندیشه های خود دو نوع دموکراسی را مورد توجه قرار می دهد: یکی دموکراسی آزاد و دیگری دموکراسی متعهد. دموکراسی آزاد همان است که با رای مردم روی کار می آید و تعهدی جز آنچه مردم می خواهند ندارد. دموکراسی متعهد حکومت گروهی است که می خواهد بر اساس یک برنامه انقلابی مترقی افراد را، بینش افراد را، زبان و فرهنگ مردم را، روابط اجتماعی و سطح زندگی مردم و شکل جامعه را دگرگون کند و به بهترین شکلش براند. ایشان با ارایه فهم و تفسیری متفاوت از دموکراسی، تحت عنوان دموکراسی متعهد که بر اساس سازواره برآمده از کلیت «اسلام مدرن شیعی» است تاثیر بسزایی در گفتمان های فکری و سیاسی جریان های انقلابی منتهی به انقلاب 1357 داشته است.

    کلیدواژگان: دموکراسی، دموکراسی متعهد، شریعتی، اسکینر، هرمنوتیک
  • کارزان سیامند وسوو، سید محمد شیخ احمدی *، کیوان شافعی صفحات 317-340

    در پژوهش حاضر، با رویکردی تبیینی، به بررسی تعامل اداری خلافت عباسی با اقلیت های دینی (مسیحی، یهودی و زرتشتی) با تکیه بر صاحب منصبان اقلیت های دینی و حضور آنها در مناصب مختلف اداری و سیاسی پرداخته خواهد شد. هدف اساسی پژوهش این است که با توجه به محدودیت ها و موانع موجود بر سر راه اقلیت های دینی عمده در جامعه ی اسلامی، تعامل خلفای عباسی و اقلیت ها را چگونه می توان توجیه کرد و چه مسیری را می توان برای این تعامل متصور شد. برای تبیین این مساله، بر وجه اداری حضور اقلیت های دینی در دستگاه خلافت عباسی توجه و تمرکز شده است. پژوهش حاضر بر روش توصیفی-تحلیلی استوار است. روش گردآوری اطلاعات، با توجه به منطق پژوهش های تاریخی، به صورت کتابخانه ای است. بررسی ها نشان می دهد که هر یک از خلفای عباسی بنا به مصالح سیاسی و شرایط اجتماعی زمانه ی خود، دست به تدوین و اجرای سیاست هایی خاص می زد و لزوما محدود به آموزه های قرآنی و سیره ی رسول خدا (ص) و خلفای راشدین نمی ماند. بنابراین، می توان گفت که سیاست ها و نحوه ی تعامل هر یک از خلفای عباسی با اقلیت های دینی (مسیحی، زرتشتی و یهودی) بر حسب مصالح دینی، اجتماعی و سیاسی زمانه متفاوت بود.

    کلیدواژگان: اقلیت های دینی، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان، خلافت عباسی
|
  • Alireza Noori * Pages 7-36
    The purpose of this article is to examine Russia's approach and practice towards the changing international order. Due to various reasons, especially weakening of the US/ West as dominant force and the emergence of new great agents, including China, the international order is in a state of transition to a new one, and as a result, the ordering mechanisms, communications, trends and issues are changing. For reasons including revisionist discourse, US/Western systemic pressure, ideal of great power and diverse resources, Russia has a claim to be promoted in international power system. This article examines Russia's approach and performance in this field with the help of Power Cycle Theory with qualitative method of content analysis of texts and documents. Emphasizing challenges in transition period and changes in international power system, the theory considers adaptation of relationship between power and role in critical periods of the power cycle, including transition, as a main challenge. In this framework, stressing its independent position as a great power, emphasizing the end of hegemonic order, supporting oligarchy-concert order, with a pragmatic and cautious approach to international order and its regulators, Moscow is to play a more active role in global governance. The findings of the article partially confirm Russia’s claims, but it emphasizes that due to the geo-economic nature of the future order and relationship between economic power and international role in this order, Russia's effectiveness will decrease. Therefore, Iran should pay attention to this fact when calculating long-term relations, including the 20-year contract with Russia.
    Keywords: Russia, International Order, transition, Pragmatic Realism, the US
  • Jaber Ghasemi *, Ali Mokhtari, Ali Bagheri Dolatabadi Pages 37-63
    ince the beginning of the twentieth century, with the rise of the AKP in Turkey, its foreign policy has undergone major changes, and efforts to dismantle its neighbors and peaceful relations with the world have become the strategic focus of Turkey's diplomatic apparatus. In this regard, reconciliation with Syria was on the agenda of foreign policy, and the two sides established extensive economic cooperation. But after the civil war in Syria, Ankara gradually began to support opponents of Bashar al-Assad's regime and its effects on Turkey's internal sphere. This study seeks to examine the domestic implications of Turkey's foreign policy in Syria using the Boomerang conceptual and conceptual model. The findings of the study show that AKP politicians intensified control and censorship in Turkish society after interfering with Turkish internal affairs, and with the elimination of the voices of dissidents and critics, they sought to expand authoritarianism. In this sense, Turkey not only failed to achieve its goals in Syria, but also faced domestic crises that systematically altered the effects of the boomerang effect on the functioning of the Turkish government and interior.
    Keywords: Boomerang, Turkish Foreign Policy, Syrian crisis, Civil Society
  • Vahid Zolfaghari * Pages 65-97
    The transition from high politics to low politics, rising the importance of socio-cultural forces in policy-making on one hand, and considering minorities as transnational identity, on the other hand, leads to analyzing the influence of ethnic minorities in foreign policy. However, the depth of ignoring minorities went so much that has been considered a culture-averse issue. Despite the cultural globalization and seating on the third level of politics, the readers of international relations consider this social force as a by-product of mutual relations between the processes of state-building and anarchic structure. However, ethnicity is essentially a political issue. But the changing system of foreign policymaking in the post-cold war era has not only provided ethnic pluralism affected by lobbying groups but also encouraged the ethnic minorities to influence policymaking. In other words, the internationalization of domestic politics as the products of ethnic activities and the evolution of communicative technologies led to the qualitative activities of ethnic minorities. However, the under-representation of ethnic groups led to political issues. Thus, this paper tries to explain the relations between ethnic minorities and foreign policy. According to the main hypothesis, political and democratic representation in decision-making will compensate for this gap. Finally, by applying the theory of sociology of pluralism, this paper will employ the analytic method to test the mentioned hypothesis.
    Keywords: ethnic minorities, Foreign Policy, cultural plurality, political representation, Policy making
  • Hossein Hemmati, Ghasem Torabi *, Abbas Salehi Najafabadi Pages 99-138
    In recent years, European societies and the United States have witnessed the rise of populism and its rapid expansion. In the meantime, the issue of Britain's exit from the European Union (Brexit) has been highlighted as part of the broad wave of populism. Many analyzes have been done regarding the issue of Brexit, which mainly focused on the consequences of Brexit. In this research, an attempt has been made to examine the effects of globalization from various cultural, economic, security and political dimensions effective in the growth of populism, in addition to other causes and factors influencing the growth of populism and the realization of Brexit, which have been neglected in many analyses. to pay Therefore, this article answers the question, which factors have been effective in the growth of nationalist populism and the realization of Brexit in Britain? which in response to the main hypothesis of the research is that the economic, cultural, political and security crises, the issue of immigration and social gaps caused by globalization, transatlantic relations, the superiority of identity and historical cultural heritage, nationalism with social forces as factors They have been effective in the growth of nationalist populism, especially in the realization of Brexit in the United Kingdom. Qualitative research method, causal explanation type and data collection method, a library by using various sources while rereading theoretical concepts about populism tries to clarify the fields of growth of nationalist populism and its role in the realization of Brexit.
    Keywords: Britain, nationalist populism, Brexit, Globalization
  • Gholamreza Karimi, Shirin Haddad Zand *, Maryam Ahmadpour Pages 139-169
    With the end of the Cold War and the collapse of the Eastern Bloc, the United States gained global supremacy as a great power. But the developments in the international arena, especially the rise of emerging powers such as China, caused America to face serious challenges in the distribution of its power in the Eastern Hemisphere. China has become an influential actor in the international system and is seeking to expand its political and security influence in the world, especially in the Indo-Pacific area, by using its economic power. This issue is not acceptable for the Washington government, which has many strategic interests in this region. Therefore, the strategy of the United States to restrain China's power has appeared in the form of buck passing strategy in the Indo-Pacific region and India, among America's allies, has been able to play a role as one of Washington's main allies due to its special position in this region. This research seeks to answer the question of how India plays a role in America's buck passing strategy in the Indo-Pacific region? In response to this question that has been investigated with an explanatory-formative method and library research tools; the hypothesis and findings of the research show that the United States in order to strengthen the American buck passing was trying to build multilateral alliances with India through investment, bilateral trade, bilateral and multilateral alliances, signing military-security agreements, etc.
    Keywords: Buck Passing, China, India, Indo-Pacific, U.S
  • Ahdieh Shokouhi, MohammadReza Gholami Shekarsaraee *, Hadi Noori Pages 171-196

    The subject of this article is to investigate the political culture of two categories of reformist and fundamentalist parties in Iran, in order to determine the distance or proximity of the main parties of Iran to the global model of political parties. The main question is, "To what extent does the political culture of the reformist and fundamentalist parties in Iran correspond with the political culture that governs the universal and ideological parties?". The theoretical framework of the research consists of the theory of Almond and Verba in the field of political culture and the theory of Otto Kirschheimer and David Apter in the field of ideological and catch-all parties. The research method is quantitative content analysis. The statistical population includes the videos related to the election debates of the presidential candidates in the seventh, eighth, tenth, eleventh, twelfth and thirteenth periods and documents related to the approvals of the Islamic Council in the sixth, seventh and eleventh periods. The findings show that the reformist parties believe in and are committed to the universal political culture of global parties and are close to the principles of democracy. On the opposite point, the fundamentalist faction, in terms of election slogans, are largely within the framework of catch-all parties, but in the field of action and approval of approvals, like the second generation of parties, i.e., ideological parties, they adhere to their ideological orientation.

    Keywords: Political Culture, Catch-all parties, Ideological Parties, Reformist, Fundamentalist
  • Hossein Karimifard * Pages 197-220

    This study aims to evaluate the attitudes of China and the United Stated to the concept of human rights. Then, an attempt has been made to address the human rights policies of the two countries from 2017 to 2020. This article used descriptive and explanatory method. The research’s question is: What human rights attitude did China and the United States adopt from 2017 to 2020? The following hypothesis is proposed in response to this question: The United States of America, as the leader of the Western world and the liberal front of human rights, had an instrumental perspective on human rights by adopting pragmatism and realism attitudes in foreign policy in the mentioned period. In other words, human rights were marginalized for the Trump Administration. However, the Chinese state under the leadership of Xi Jinping interpreted the concept of human rights as emphasizing the principles of national sovereignty, non-interference in the internal affairs of other states, and cultural relativism. They also consider human rights as an internal issue and based on the cultural and national contexts of each country. The findings of this study indicate that Trump's human rights policy led to the attenuation of liberal human rights, so that liberal institutions, groups, and parties were weakened and marginalized in the world. However, the success of China's development model and the alignment of the human rights and attitudes of this country with many developing and authoritarian countries promoted and enforced illiberal human rights worldwide

    Keywords: Liberal human rights, illiberal human rights, America, China
  • Somayeh Khodakhah Azar, Seyed Masoud Mousavi Shafaee *, MohammadReza Tajik, Mohsen Eslami Pages 221-258

    The world has changed tremendously in recent years. International relations are no exception. To understand these developments and analyze or criticize them, first, we must know the current state of international relations. In recent years, the debate on the liberal world order and its future is very hot. In this regard, this research focuses on the "liberal order of the world" that forms an important part of the present history of international relations. Granting to this topic, this question raises What are the characteristics of the present liberal world order? This question itself causes further questions; What are the mechanisms of applying the power of the liberal order in international relations? And whether the liberal world order is in crisis? The argument of the research is that the liberal narrative of order was formed and expanded from the beginning in the context of disciplinary power, and after the Cold War, it has entered the stage of bio- power in international relations. In this regard, this research Foucault's approach to power and with the method of genealogy, it answers the problems and questions raised.

    Keywords: Liberal order. Power, Genealogy, Bio- power, crisis
  • Leila Morovati, Arsalan Ghorbani Sheikhneshin *, Seyed Ali Monavari Pages 259-288

    The September 11 incident and the importance of terrorism forced countries to deal seriously with this issue and security threat. The United States of America and Russia, as two superpowers in the west and east of the international system, have always announced their anti-terrorist positions and have taken many practical measures to deal with terrorism in foreign policy and in the areas under their influence. Based on this, the upcoming article is an attempt to analyze and investigate the anti-terrorist approach of America and Russia, and comparing the anti-terrorist strategies and policies of these two countries is the main goal of this research. The present study, with descriptive-analytical method, seeks to answer the question, "What is the process of the US and Russia facing terrorism and their anti-terrorist performance in different regions, and on what basis is it based?" "The hypothesis of the research is that "America and Russia do not have the same anti-terrorist approach due to different perceptions, and there are many differences in the strategic positions of the two countries in the field of adopting regional strategies and policies to fight terrorism". The method of data collection is library and internet sources and evaluation of American and Russian national security documents.The findings of the research indicate that due to the hermeneutic and dynamic nature of terrorism, Russia and the United States do not have the same definition and understanding of this phenomenon, and they differ in determining the examples of terrorism and how to deal with it

    Keywords: America, Russia, September 11, fight against terrorism, regional politics
  • zekrollah manafi, ehsan shakeri *, alireza esmailzad Pages 288-315

    Today, democracy has been proposed as the most desirable way of political life, and all political systems benefit from the label of democracy in order to gain legitimacy and continue their existence, and by creating some democratic political institutions, they claim such legitimacy and legitimacy. Despite this, every thinker tries to provide a specific definition of it. In this essay, we try to examine democracy in the opinions and thoughts of Dr. Ali Shariati as a religious intellectual, in the framework of Skinner's hermeneutic methodology. In his thoughts, Shariati focuses on two types of democracy: one is free democracy and the other is committed democracy. Free democracy is the one that comes to work with the people's vote and has no commitment other than what the people want. Democracy is committed to the government of a group that wants to transform people, people's vision, people's language and culture, social relations and people's living standards and the form of society and drive it to its best form based on a progressive revolutionary program. By presenting a different understanding and interpretation of democracy, under the title of committed democracy, which is based on the mechanism emerging from the totality of "modern Shia Islam", he had a significant impact on the intellectual and political discourses of the revolutionary currents leading to the 1357 revolution.

    Keywords: Democracy, committed democracy, Shariati, Skinner, hermeneutics
  • karzan syamand wsoo, mohammad sheikhahmadi *, kaivan shafei Pages 317-340

    In the current research, with an explanatory approach, the administrative interaction of the Abbasid caliphate with religious minorities (Christian, Jewish and Zoroastrian) will be investigated, relying on the religious minority officials and their presence in various administrative and political positions. The main goal of the research is to understand the limitations and obstacles on the path of the major religious minorities in the Islamic society, how can the interaction between the Abbasid caliphs and the minorities be justified and what path can be envisioned for this interaction. To explain this issue, the administrative aspect of the presence of religious minorities in the Abbasid caliphate system has been focused on. The current research is based on the descriptive-analytical method. The method of collecting information, according to the logic of historical research, is in the form of a library. In the present research, the ethical aspects of library study, including the authenticity of texts, honesty and trustworthiness, have been observed. The research shows that each of the Abbasid caliphs, based on the political interests and social conditions of his time, began to formulate and implement specific policies and was not necessarily limited to the teachings of the Qur'an and the life of the Messenger of God (PBUH) and the rightly caliphs. Therefore, it can be said that the policies and the manner of interaction of each of the Abbasid caliphs with religious minorities (Christian, Zoroastrian and Jewish) were different according to the religious, social and political interests of the time.

    Keywords: religious minorities, Christians, Jews, Zoroastrians, Abbasid Caliphate